Opel Astran perheautolla pienet hiilidioksidipäästöt

Opel Astra -mallisto on täydentynyt ympäristöystävällisellä ecoFLEX -versiolla, jonka polttoaineenkulutus on saatu erittäin alhaiseksi muun muassa säätämällä moottorinohjausta, vaihteistoa ja aerodynamiikkaa. Astra ecoFLEX on saatavana kolmi- ja viisiovisena sekä farmarimallina.

Opel Astran erittäin taloudelliset ecoFLEX -mallit ovat saapuneet Suomeen. Astra ecoFLEXin voimanlähteenä on 1,7-litrainen CDTI-dieselmoottori, jonka suurin teho on 81 kW (110 hv) ja vääntömomentti 260 Nm/2000 r/min.

Moottorin yhteydessä on kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Astra 1.7 CDTI ecoFLEXin yhdistetty polttoaineenkulutus on niin kolmi- ja viisiovisena kuin farmarimallina ainoastaan 4,5 l/100 km, mikä tarkoittaa 119 g/km hiilidioksidipäästöjä.

Mainiot arvot on saavutettu muun muassa pidentämällä perävälitystä, hienosäätämällä moottorinohjausjärjestelmää, muuttamalla ohjaustehostimen toimintaa ja pienentämällä moottorin käyntinopeutta tyhjäkäynnillä.

Astra ecoFLEXin painoa on myös pudotettu 30 kilolla ja autossa on 15-tuumaiset alhaisen vierintävastuksen renkaat. Ilmanvastuksella on erittäin suuri merkitys polttoaineenkulutuksessa, minkä takia Astran aerodynamiikkaa on parannettu muuttamalla keulan ilmanottoa ja lisäämällä moottorin alapuolelle ilmanvastusta vähentävän paneelin.

Opelin ecoFLEX-versio on saatavana Astran lisäksi Corsaan ja myöhemmin tänä vuonna Insignia-mallisto täydentyy entistä taloudellisemmalla ecoFLEXillä. Opel Astra ecoFLEXin kokonaishinnat alkavat kolmi- ja viisiovisen Enjoy-varustetason 22 770,52 eurosta. Farmarimallin kokonaishinta on 23 875,23 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.