Opelin isoin maasturi paljastettiin Suomessa, katso kuvat

Opelin kaupunkimaasturi Grandland X lanseerataan Frankfurtin autonäyttelyssä parin viikon kuluttua. X-malliston suurin ja komein tulokas kävi tänään pikavisiitillä Helsingissä.

Kysyimme auton pääsuunnittelijalta, amerikkalaiselta Richard Duffilta, mitä hän pitää erityisen onnistuneina ratkaisuina auton muotoilussa.

On sanomattakin selvää, että kehuja olisi riittänyt enemmän kuin yhden verkkouutisen verran. Se on hyvin ymmärrettävää, sillä uuden automallin suunnitteluprojektit ovat pitkiä ja tekijän kiintymys autolapseensa ehtii kasvaa syväksi. Tämänkin auton ensimmäiset hahmotelmat tehtiin jo kolme vuotta sitten.

Opel Grandland X tarjoaa katsojalle veistoksellisia linjoja ja tyylikästä särmikkyyttä. Mutta annetaanpa ulkoasun muotoilusta vastaavan Duffin nostaa esiin kolme kohtaa, joista hän on erityisen ylpeä.

– Ensinnäkin keulassa hienointa ovat graafinen ilme, led-valot ja siivet merkkilogoineen. Ne antavat autolle tunnusomaiset piirteet. Toiseksi sivuprofiili, jossa suosikkini on kelluva katto. Dynaaminen muotoilu ja mustat kontrastit keventävät koria. Kolmanneksi olen rakastunut takavaloihin ja takaluukun siivekkääseen muotoiluun, jotka tekevät autosta leveän ja voimakkaan näköisen, Duff sanoo.

Grandland X:n ennakkomyynti alkaa huomenna Suomessa. Hinnat alkaen 25 906 euroa. Uutuusauton ensiesittely autokaupoissa on lokakuun puolivälissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .