Osta auto, saat toisen ilmaiseksi

Tässäpä kelpo vinkki kaikille autokauppiaille, ja ilmaiseksi. Belgiassa toimiva autoliike aloitti marraskuussa hulvattoman markkinointikampanjan, joka kuulemma rullaa kuin hirvi. Antwerpeniläinen Cardoen-niminen liike antaa jokaiselle auton ostajalle toisen auton kaupanpäällisiksi.

Belgiassakin autokauppa on ollut viime viikkoina tavallista nihkeämpää, mutta Cardoenin myyntikäyrät näyttävät tukevasti ylös. Kaupankäynti on peräti kymmenkertaistunut viime vuodesta.

- Ostajia on tullut joka puolelta Belgiaa ja myös ulkomailta. Autokauppa kyllä käy, jos asiakkaille tarjotaan hyvät kaupat ja myyjä toimii luovasti, kertoi Cardoenin kaupallinen johtaja Ivo Willems.

Willems ei kuitenkaan halua pohtia kampanjan vaikutuksia yrityksen tulokseen. Vähintään 14 000 euroa maksavien autojen jakaminen ilmaiseksi jättää epäilemättä sievän reiän Cardoenin liikevoittoon.

Suomessa autokauppiaat ovat toistaiseksi selvinneet horjuvista suhdanteista pienemmällä säikähdyksellä kuin belgialaiset kollegansa. Suomessa vuosi 2008 sijoittuu henkilöautojen kaikkien aikojen myyntitilastossa kymmenen parhaan vuoden joukkoon - onpa joulukuun myynti sitten millainen tahansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.