Ostaisitko sinä näiltä miehiltä käytetyn osan?

Jos vastauksesi otsikon kysymykseen on kyllä, kaikki on niin kuin pitääkin. Moottoreiden ja koneiden kanssa rassaaville tutut Rompepäivät nimittäin aloittaa moottoripyöräilyharrastuksen vuodelle 2010 Jyväskylän Paviljongissa tämän viikon lauantaina (10. päivä tammikuuta).

Moottoripyöräilyn ja mopoilun vuosi starttaa perinteisen vauhdikkaaseen tyyliin Jyväskylän Rompepäivillä, kun Suomen suurin sisärompetori valtaa Paviljongin yli 200 myyjällään. Kuhinaa parkkipaikalla on heti kello 8 alkaen kun innokkaimmat ostajat pääsevät ensimmäisinä aarteiden kimppuun. Tarjolla on kaikenlaista tavaraa äänenvaimentajista kaasukahvoihin.

Rompetorikulttuurissa ei ole pelkästään kysymys ostamisesta ja myymisestä, vaan se on hyvin pitkälti sosiaalinen tapahtuma. Näin vuoden alussa tapahtumalla virittäydytään moottoripyöräilykauteen ja haetaan rakenteluinnostusta tallissa unta nukkuville kaksipyöräisille.

Paikalla oli viime vuonna tuhansia innokkaita ostajia ja myyjiä ympäri Suomea ja myös ulkomailta asti. Tänä vuonnakin Seinäjoelta starttaa jo aamusta lättähattujuna, joka kulkee reittiä Alavus-Tuuri-Ähtäri.

Tapahtuman järjestää Keski-Suomen konepyöräseura ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.