Palkintoja sataa Fiestalle

Autossa täytyy olla "sitä jotakin" jos se saa vuoden aikana kymmenittäin erilaisia palkintoja. Näin kävi Ford Fiestalle, joka sai viime vuonna yli 70 erilaista kunniamainintaa ja palkintoa eri puolilla maailmaa.

Palkintojen joukossa on kansallisia ja yksittäisten lehtien vuoden auto -palkintoja tai paras supermini-luokan tai B-kokoluokan auto. Kaikissa perusteena on ollut Fiestan monipuolisuus.

Fiesta on palkittu myös muotoilustaan tai tuotantotavasta. Lukuisia palkintoja on tullut myös vaikuttavasta ympäristöystävällisyydestä, erityisesti alle 100 gramman hiilidioksidipäästöihin yltävästä Fiesta ECOneticistä.

Palkintoja on tullut Australiassa, Espanjassa, Etelä-Afrikassa, Indonesiassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Kreikassa, Kroatiassa, Saksassa, Sloveniassa, Suomessa,Tsekissä, Venäjällä sekä Kataloniassa ja Skotlannissa. Pelkästään Kiinassa Fiesta on saanut 44 palkintoa.

Ford Fiesta oli kiistaton ykkönen Tuulilasin toimituksen Vuoden Auto Suomessa 2009 -äänestyksessä.

Tähän mennessä lähes 600 000 Ford Fiestaa on myyty ympäri maailman ja näistä yli 526 000 Euroopassa sitten vuoden 2008 lopulla tapahtuneen julkistamisen. Se on Euroopan toiseksi myydyin auto ja myydyin omassa kokoluokassaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.