Parjatut maasturit taas suosiossa Britanniassa

Talvi potkii brittejä. Kun maas' on hanki ja järvet jäässä, esimerkiksi monet Britannian kouluista pysyvät suljettuina ja vähän kaikkien alojen työntekijät jäävät kotiin. Lumen ja pakkasen kukistamien ihmisten poissaolo työpaikoilta aiheuttaa hallituksen mukaan jopa 230 miljoonan punnan eli 256 miljoonan euron vahingot päivässä kansantaloudelle.

Ja siitäpä ovat saaneet hyvän lyömäaseen maastureiden myyjät ja omistajat. Vuoden turhakkeena Suomessakin "palkitut" maasturit olisivat Britanniassa nyt kova juttu. Jos työpaikaltaan lumen vuoksi poissajääneillä olisi maasturi, Britannian kansantalous siis säästäisi satoja miljoonia vuorokaudessa.

- Kun nelivetoja on viime vuodet parjaamalla parjattu, nyt huomataankin, että nehän on tosi hyödyllisiä kapistuksia. Niin se maailma muuttuu, nauraa autoquake.com-sivuston perustaja Fredrik Skantze.

Skantzen arvion mukaan Britannian autoliikkeet ovat joulun jälkeen myyneet nelivetoisia autoja ainakin viisi kertaa enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.