Pelkäätkö firman autoja? Ei hätää, Toyota antoi kevyen 40 kohdan (!) listan ennen liikkeelle lähtöä puhdistettavista paikoista

Monilla työpaikoilla on yhteiskäyttöautoja. Jopa kymmenet ihmiset saattavat käyttää samaa autoa työviikon aikana, joten monet työntekijät ovat alkaneet pelätä koronaviruksen leviämistä yrityksen autojen välityksellä.

Helpoin tapa pelkojen lieventämiseen on hansikkaiden käyttö autolla liikuttaessa. Ja mielellään kertakäyttöisten hansikkaiden, sillä arkihansikkailla saattaa myöhemmin epähuomiossa vaikkapa pyyhkäistä kasvojaan.

Varmin tapa olisi yhteiskäyttöautojen desinfioiva sisäpesu tai otsonikäsittely, mutta näin järeisiin toimiin ei useimmilla yrityksillä ole valmiutta.

Apuun yhteiskäyttöautojen käytössä rientää Toyota. Japanilainen autojätti on ystävällisesti kertonut ohjeet, joita noudattamalla viruksien ja bakteerien uhka pienenee tuntuvasti.

Toyota kehottaa ennen liikkeelle lähtemistä puhdistamaan kertakäyttöisillä desinfiointi- tai puhdistuspyyhkeillä hallintalaitteet, kahvat ja muut vastaavat autonosat, joissa tartuntavaara voi vaania.

Eikä se muuten ihan lyhyt lista olekaan. Toyota kehottaa desinfioimaan autossa peräti 40 sellaista paikkaa, joihin ihminen tarttuu tai saattaa tarttua autoon noustessaan tai ajaessaan.

Älä astu sisään autoon ennen kuin ovenkahva on desinfioitu. Kuva: Toyota
 

Listalla ovat esimerkiksi auton avain, ovenkahvat ulkona ja sisällä, ohjauspyörä, koko kojelauta, ovenkarmit, turvavyöt, penkinsäätövivut, näytöt, tietoviihdejärjestelmän säätimet, tuuletusaukot, hansikaslokero, peilit, niskatuki, polttoainetankin korkki, ajopäiväkirja ja siihen liitetty kynä... Plus kosolti muuta.

Kiitos paljon, Toyota. Tärkeää tietoa.

Mutta arvatkaapa, mitä juuri päätin. Seuraavalle työkeikalle lähden firman auton sijaan omalla autolla – säästyy samalla noin tunnin verran työaikaakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.