Peugeotin myynti loppuu yllättäen Jyväskylässä

Automaailman klassikoihin kuuluvan Peugeotin myynti loppuu Jyväskylässä. Peugeotin maahantuojan Auto-Bon Oy:n ja Veljekset Laakkonen Oy:n jälleenmyyntisopimus Jyväskylän alueella päättyy tänään, eikä uutta paperia syntynyt.

Peugeotin myynti on laahannut viime vuosina Suomessa. Viime vuonna koko valtakunnassa rekisteröitiin vaatimattomasti 2 377 uutta Peugeotia, mikä merkitsi lähes neljän prosentin laskua edelliseen vuoteen verrattuna. Vuosina 2016 ja 2017 Jyväskylässä ensirekisteröitiin yhteensä vain 103 Peugeotia. Ranskalaismerkin laatumielikuva on Suomessa jostakin syystä huono.

– Myyntimäärät ovat olleet melko pienet, mutta siitä huolimatta luovumme Peugeot-edustuksesta Jyväskylässä haikein mielin. Sen verran perinteisestä ja viime vuosina mallistoaan kohentaneesta automerkistä on kysymys, että toivon jonkun muun autoliikkeen mahdollisimman pian jatkavan Peugeotin myyntiä. Mitä pidempi tauko syntyy, sitä vaikeampi on jalansijaa hankkia takaisin, arvioi Veljekset Laakkosen Jyväskylän-autotalonjohtaja Harri Pasanen.

Peugeotin huolto- ja varaosapalvelut säilyvät Jyväskylässä toistaiseksi Veljekset Laakkosella.

Auto-Bon Oy:n myyntijohtaja Satu Salomaa toteaa, ettei maahantuojalla ole vielä mitään kerrottavaa Peugeotin tulevista myyntikuvioista Jyväskylässä. Rivien välistä on kuitenkin helppo päätellä, mistä Peugeotien toivottaisiin mahdollisimman pian löytyvän.

– Mitään suuria mullistuksia emme ole jälleenmyynnissä tekemässä, mutta olisihan se kieltämättä luontevaa, jos molempia PSA-konsernin ranskalaismerkkejä myytäisiin mahdollisimman monella paikkakunnalla saman katon alla, sanoo Salomaa.

Nuo PSA-konsernin merkit ovat Citroën ja Peugeot. Jyväskylässä Citroën-edustus on Käyttöauto Oy:llä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.