Pitääkö lentoemännän olla seksikäs? Entä saako hän olla?

Thaimaalainen lentoyhtiö Nok Air on kuohuttanut tunteita Aasiassa jo pitkään. Nok Air ei hyväksy yli 30-vuotaita lentoemäntiä. Lisäksi lentoemäntien valinnassa käytetään tiettyjä kriteerejä jo ennen kuin koulutukseen edes pääsee. Eikä yhtiö kainostele tunnustaa, että ne kriteerit liittyvät ulkonäköön.

–Emme ole yrityksenä seksistisiä, mutta asiakkaamme vain sattuvat pitämään nuoremmasta henkilökunnasta, selitti Nok Airin johtajiin kuuluva Patee Sarasin CNN:n haastattelussa.

Sarasinin mukaan lentoemännät aloittavat yhtiössä keskimäärin 23-vuotiaina. He tekevät silloin 3-vuotiset sopimukset. Jotkut voivat toimia lentoemäntinä jopa 5-6 vuotta, jos "he ovat erittäin hyviä".

Nok Air käyttää naisia myös mainonnassaan. Muutamat heistä ovat oikeasti lentoemäntiä, useimmat kuvauksiin buukattuja malleja.

Nok Air tekee jatkuvasti hyvää taloudellista tulosta. Sen penkit ovat 90-prosenttisesti myytyjä.

Onko seksikkäiden lentoemäntien avulla siis helppo myydä lentolippuja?

–Missään tutkimuksessa ei ole ikinä todistettu lentoemäntien ulkonäön vaikuttavan lipunmyyntiin. On vaikea uskoa, että asiakkaat olisivat niin pinnallisia, sanoo Orient Aviation -ilmailulehden toimittaja Tom Ballantyne.

Mutta Ballantyne muistuttaa, ettei ketään lentoemäntää oikein voi moittiakaan viehättävyydestä. Jonkinlaista syrjintää olisi sekin.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.