Plaanava purjevene

Kaikkea se jenkki keksii. Meni nyt tekemään pyörillä viikkuvan matkailuvaunun, joka on kaiken lisäksi purjevene.

Eikä siinä kaikki.

Veneen perään voi laittaa jopa 50-hervosvoimaisen perämoottorin, jolloin purjehdusulapat aukeavat jopa 19 solmun nopeudella. Tai huonon kelin yllättäessä kotisatama häämöttää pikemmin.

MacGregor on tarkoitettu veneilijöille, jotka haluavat säilyttää veneensä vaikkapa kotipihassa ja joilla ei ole kiinteää kotijärveä. Vene voi olla maalla trailerin päällä ja paatissa käy myös yöpyminen. Kun ollaan menossa kauemmaksi veneilemään, MacGregor 26 toimii matkalla myös asuntona.

- Se sopii hyvin sellaisille, jotka siirtyvät vesistöstä toiseen. Maston kaataminen mahdollistaa myös matalien siltojen alitukset, kertoo Pekka Kekki maahantuoja Oikosuora Oy:sta. Hän esitteli venettä huhtikuun alussa Kuopiossa järjestetyssä Kallavesj 2009 -veneilynäyttelyssä.

Dollaripaatti

Vene nousee plaaniin ja kulku ei ole silloin kiinni tuulista. Kapeikot ja siirtymiset edemmäs voi tehdä moottorin turvin. Kun järven selät levittäytyvät, voi nostaa purjeet ja laskea nostokölin.

Veneen perusvarustelu on aitoon jenkkityyliin kattava. Mukaan tulee mm. riki, isopurje, akku, valot, uimaporras, pilssipumput, vinssit, peruspentteri ja patjasto.

Hintaa kalifornialaistuotteella on 27 900 euroa. Se kuljettaa ja majoittaa 4-6 henkilöä riippuen onko vesiballistitankki täynnä vai tyhjä.

MacGregor26 on nähtävillä Jyväskylän vapaa-aikamessuilla tänä viikonloppuna Jyväskylän Paviljongissa. Maahantuoja on luvannut jopa uittaa sitä Jyväsjärvessä...

Puuta ja lasikuitua

Toivalassa toimivan Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen tuotantoa on Erkki-perhevene. Vene sopii sisävesien lisäksi jopa meren saaristoon. 5,10 metriä pitkä vene pohjautuu perinteiseen merisoutuveneeseen. Sen voi varustaa 3-hevosvoimaisella perämoottorilla kalastus- ja muille retkille. Hinta on n. 3 300 euroa.

Bellan kevään uutuuksiin kuuluvat Bella 440, 470 ja 500 R -monikäyttöveneet. Kyseessä on Suomen suosituin malli eli avovene tuulilasilla varustettuna. Avotila tyhjenee sadevedestä itsestään. Moottorisuositukset ovat 25-60 hevosvoimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.