Poliisi pelasti eksyneen pyöräilijän moottoritieltä

Saksan poliisi haki moottoritieltä polkupyöräilijän, joka sisukkaasti polki autojen keskellä Autobahnilla. Kevyt liikenne kun on Saksan moottoriteillä kielletty.

Polkupyöräilijä paljastui 26-vuotiaaksi kiinalaismieheksi, jolle sattui saksalaisessa liikenteessä ihan pieni tulkintavirhe. Hän etsi Münchenin laidalta maanalaisen asemaa ja polki täynnä tarmoa parin U-kyltin osoittamaan suuntaan.

"U" on monilla kielialueilla - Saksassakin - maanalaisen asemaan viittaava tunnus. Ikävä kyllä, saksan kielessä "U" viittaa myös "umleitungiin" eli kiertotiehen. Kiinalaismies oli lähtenyt sotkemaan pyörällään ensin tietyömaan ohittaneelle kiertotielle ja sitä kautta moottoritielle. Aasialaisella sitkeydellä mies jatkoi ja jatkoi ja jatkoi polkemistaan, vaikka sitä kaivattua maanalaisen asemaa ei näkynyt missään ja kaupunkimaisemakin hävisi ympäriltä.

Tässä tarinassa muuten on se paljon kaivattu opetus. Jos lintsaat koulussa saksan tunneilta, maailmalla seikkaileminen voi joskus käydä yhtä hankalaksi kuin kaljupään tukistaminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.