Puhkiylistetty Volvo V60 Cross Country vie vaikka lumessa ja mudassa

Myötätuulessa seilaavan Volvon alkuvuoden uutuus on V60 Cross Country. Se on maastokykyisempi versio V60-farkusta. Cross Countryn menoa vauhdittavat korotettu maavara, älykäs neliveto, erityinen ajotilavalinta huonoille teille ja alamäkiavustin.

V60 Cross Countryn toinen painos on jo ennen videotiimimme koeajoa saanut kasapäin suitsutusta. Puhkiylistetty on osuva ilmaus.

Eikä autotoimittajien hyviä arvioita koeajon jälkeen enää yhtään ihmettele. V60:n korotetulla versiolla on kykyjä liikkua auraamattomassa lumessa ja siten epäilemättä myös kesäisillä mutapoluilla.

Koeajoautoa vie kahdella turboahtimella ryyditetty D4-diesel, joka on sopiva moottori noin 1 850-kiloiseen farkkuun. Tehoa on 190 hevosvoimaa ja vääntöä peräti 400 newtonmetriä. Dieseliin yhdistetty 8-portainen automaattivaihteisto toimii huomaamattoman hyvin.

Kulutus ja päästöt ovat D4-dieselissä järkevät, kun kyse kuitenkin on nelivetoisesta ja melko isosta perheautosta. WLTP-mittaustavan mukainen keskikulutus on 6,1 litraa ja hiilidioksidipäästöt 159 grammaa.

Volvo V60 Cross Country -malliston hinta alkaa 51 860 eurosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .