Rehellisistä rehellisin taksikuski

Ihmiset tietävät Bangladeshin kansantasavallasta yleensä vain pari asiaa. Se on Etelä-Aasiassa sijaitseva valtio, joka kuuluu maailmaan köyhimpiin ja jota monsuunitulvat sekä trooppiset sykloonit kiusaavat.

Mutta nyt ainakin amerikkalaisten lehtien lukijat tietävät, että Bangladeshin kansalla on vilpitön pyrkimys rehellisyyteen. Sen todisti New Yorkissa taksikuskina opiskelujaan rahoittava Mukul Asaduzzaman.

Asaduzzaman löysi lompakon, jossa oli 14 500 euron verran eri valuuttoja. Lompakosta saattoi päätellä, että se kuului Felicia Lettieri -nimisellehenkilölle. Mutta ainoa yhteys Lettieriin oli nuhriintunut paperilappu, johon oli raapustettu noin 80 kilometrin päässä New Yorkista oleva osoite.

Asaduzzaman lähti ajamaan lapun osoitteeseen. Siellä ei ollut ketään, mutta hän jätti postilaatikkoon oman puhelinnumeronsa. Kun Asaduzzaman pääsi takaisin New Yorkiin, joku Lettierin sukulainen soitti hänelle. Ja Asaduzzaman pyyhkäisi taas nuo samat 80 kilometriä.

Rouva Lettieri, 72, sai lompakkonsa takaisin. Hyvä niin, koska siellä olivat seitsemänhenkisen italialaisen turistiryhmän kaikki matkarahat.

Hyväntekijä Asaduzzaman kieltäytyi kaiken lisäksi vastaanottamasta löytöpalkkion.

- Kun olin viisivuotias, äitini anoi minulle yksinkertaisen ohjeen. Ole rehellinen ja tee työtä, niin pärjäät elämässä. Sitä ohjetta olen noudattanut, Asaduzzaman sanoi New York Post -lehden haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.