Rengaspainekampanja huoltoasemille

Tämän viikon torstaina Suomen huoltoasemilla järjestetään rengaspainetempauksia. Tempauksilla tahdotaan muistuttaa, että oikeat rengaspaineet edistävät liikenneturvallisuutta ja vähentävät kulutusta.

Kampanjaan osallistuvilla huoltoasemilla asiakkaat voivat mitata rengaspaineensa ja osallistua arvontoihin. Huoltoasemilta on myös saatavissa tietoa rengaspaineiden merkityksestä turvalliselle ja taloudelliselle ajolle.

Liian pienet rengaspaineet kasvattavat renkaiden vierintävastusta, jolloin renkaiden kuluminen sekä polttoaineenkulutus lisääntyvät ja liikenneturvallisuus huonontuu. Energiatehokkuutta edistävä Motiva neuvoo tarkistamaan vähintään kerran kuukaudessa ja aina sään kylmettyä, että renkaissa on sopiva paine.

Käytännössä renkaissa kannattaa Motivan mukaan pitää aina ohjekirjassa mainittu suurimman kuorman paine. Vaikka kevyellä kuormalla mukavuus voi hieman kärsiä, polttoainetta säästyy ilman, että turvallisuus heikkenee tai renkaiden ikä lyhenee.

Tapahtuma liittyy öljyalan ja valtion Höylä III -energiatehokkuusprojektiin, jossa ovat huoltoasemaketjuista mukana ABC-ketju, Neste Oil, St1 ja St1 Energy eli entinen Shell, Teboil ja SEO.

- Kukin asema kuitenkin päättää itse tempaukseen osallistumisesta. Joka huoltoasemalla ei siis välttämä rengaspainetempausta nähdä Öljyalan Keskusliiton tiedotuspäällikkö Mervi Tepponen muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.