Revittelijöiden surunpäivä: Audi-pomon mukaan jopa seuraava R8 sähköistyy

Audi twiittasi maanantaina tietoja Audi R8 V10 RWD Spyderistä. Twiitissä faktojen vahvistuksena oli kuva sulavalinjaisesta 2-paikkaisesta urheiluautosta. Todisteeksi oli tietenkin löydetty menevän punainen R8-yksilö.

Urheiluautojen ystävät lukivat twiitin tyytyväisinä kaksi tai kolme kertaa. Hyvähyvä, he märehtivät. Audi jatkaa räväkällä linjalla ainakin R8:n kanssa. Toki R8 V10 RWD Spyderille ilmoitetaan hiilidioksidipäästöiksi 299 grammaa kilometrillä, mutta onpahan toisaalta tehojakin.

Sitten alkoi putoilla tietoja Audin sporttiautojen tuoteryhmän teknisen johtajan Oliver Hoffmannin lausunnoista.

– Seuraavan sukupolven R8:sta ei ole kiveen hakattuja päätöksiä, mutta ne noudattavat varmasti Audin yleistä linjaa sähköistymisessä. R8 saa ilman muuta sähköisen voimalinjan, Hoffmann sanoi Top Gearin haastattelussa.

Hoffmann muistutti piintyneitä bensiinimoottoreiden kannattajia siitä, että hybridit ja täyssähköiset urheiluautot ovat nykyaikaa.

– Sähköistymisellä ei ainoastaan vähennetä päästöjä, vaan voidaan lisätä merkittävästi auton suorituskykyä. Sähköiset voimalinjat sopivat kuin nakutettuina sekä urheiluautoihin että nykyaikaiseen ajatteluun autoista, totesi Hoffmann.

Hoffmann myönsi, että akustot tuovat autoon ylimääräisiä kiloja. Se ei ole ihanteellinen lisä urheiluautoihin.

– Tuotekehittelyssä tehdään koko ajan työtä Audien painon keventämiseksi. Uskon, että sekä hybrideissä että täyssähköisissä autoissa paino-ongelmia ratkotaan melko nopealla aikataululla.

Hoffmann myös lohdutteli niitä, joiden mukaan urheiluautoissa pitää olla kunnon äänimaailma.

– Vaikka tuleva R8 olisi täyssähköinen, siihen voidaan luoda erittäin sporttiset äänet. Mutta myös tämä sopii 2020-luvun ajatteluun. Äänet voi vapauttaa valloilleen, kun R8:n kanssa pääsee vaikkapa suljetulle moottoriradalle. Taajamassa sillä voi liikkua äänettömästi, sanoi Hoffmann.

Audi on valmistanut V8- tai V10-moottoreilla varustettuja R8-malleja vuodesta 2006 lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.