Rolls-Royce suivaantui kiinalaisille kopioinnista

Kiinassa myydään tänä vuonna yli 10 miljoonaa uutta henkilöautoa. Vaikka lama kolhii kiinalaisiakin, autojen myyntikäyrät vain nousevat.

Niinpä myös kiinalainen autoteollisuus on elämänsä vauhdissa. Se tiedetään Euroopassa, jonka autonvalmistajat varautuvat pahimpaan. Siis siihen päivään, kun kiinalaistehtaat alkavat suoltaa EU:n turvallisuussäädökset täyttäviä autoja. Eikä se aika muuten ole kovin monen vuoden päässä.

Mutta ensin eurooppalaiset autonvalmistajat aikovat pistää kiinalaiset koville plagioinnista. BMW:n tytäryhtiö Rolls-Royce haastaa oikeuteen monialayhtiö Geelyn, joka aloitti autonvalmistuksen vuonna 1998. Rolls-Roycen mukaan Geely GE -luksusauto on häikäilemätön kopio Rolls-Royce Phantomista. Shanghain automessuilla juuri esitelty Geely GE on kieltämättä ainakin ulkomuodoiltaan prikulleen Phantomin näköinen.

Rolls-Roycen lisäksi moni muu eurooppalainen ja japanilainen autonvalmistaja etsii sopivaa väylää haastaa kiinalaiset vastaamaan tekijän- ja vähän muidenkin oikeuksien loukkaamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.