Romuauto kierrätykseen pankkitunnuksilla

Vanhan auton voi nyt poistaa lopullisesti rekisteristä pankkitunnuksia käyttämällä. Hyväksytysti tehdyn poiston jälkeen hinausliike noutaa kierrätettävän auton veloituksetta ja toimittaa sen viranomaisten hyväksymään kierrätyspisteeseen.

Tämän täysin uudentyyppisen kuluttajille suunnatun kierrätyspalvelun on toteuttanut Stena Metalli Oy. Palveluun pääsee osoitteesta www.romuauto.fi. Tilauksen jälkeen auto noudetaan kotoa ja lain vaatima romutustodistus toimitetaan auton viimeiselle omistajalle postitse. Auto kierrätetään ympäristöystävällisesti ja kaikki auton viimeiseen omistajaan kohdistuvat vastuut lakkaavat.

Suomessa poistuu käytöstä vuosittain reilut 100 000 henkilö- ja pakettiautoa. Noin puolet niistä poistetaan virallisella romutustodistuksella, jolloin niistä ei jää myöskään kustannusriskejä auton viimeiselle rekisteriin merkitylle omistajalle.

Autoilijoilla on yleinen käsitys, että auton liikenteestä poisto lopettaa myös omistajan vastuut. Liikennekäytöstä poistettuja autoja jää kiinni liikenteestä keskimäärin kolme kappaletta joka päivä. Viranomaiset perivät epäselvästi poistetuilta autoilta kertaveron, joka on vähintään 1 000 euroa.

Lisäkustannuksia voi aiheutua myös maksamatta jääneistä veroista ja vakuutuksista, joista omistaja vastaa lopulliseen rekisteristä poistoon asti. Myös romuauton siirtämisestä tai sen siivoamisesta aiheutuvat kulut voivat tulla viimeisen rekisteriin merkityn omistajan maksettaviksi.

Ajoneuvojen siirtämistä koskeva lainsäädäntö muuttui huhtikuun alussa. Kadunvarteen varastoitu auto voidaan nyt siirtää nopeasti pois kadulta ja toimittaa kierrätykseen kaupungin tai kunnan toimesta omistajan laskuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.