Saabilla menee hyvin, tosin kauppa ei käy

Hollantilaisen autonvalmistajan SpykerSaabin toimitusjohtaja Victor Muller kertoi keskiviikkona varsin reipashenkisesti yrityksensä muutama kuukausi sitten tekemästä hankinnasta eli Saabista.

Mullerin viesti oli periaatteessa melko hauska. Hänen mukaansa Saab on hyvässä iskussa, mutta yksi pienenpieni asia on rempallaan.

- Saabilta puuttuvat edelleen ostajat. Meidän on saatava vanhat Saabin asiakkaat taas Saab-ostoksille. Laskujeni mukaan on 1,5 miljoonaa ihmistä, joiden olisi aika vaihtaa Saabinsa uuteen, totesi Muller.

Mullerin mukaan Saabin pitää valmistaa hieman yli 100 000 autoa vuodessa - ja tietysti myydä ne - noustakseen taloudellisesti kannattavaksi.

- Olen varma, että jo vuonna 2012 valmistamme ja myymme 125 000 Saabia. Silloin tavoite on saavutettu, eikä kukaan enää kyseenalaista Saabia.

Mullerin mukaan Saab-mallisto on vuonna 2012 merkin kaikkien aikojen kattavin. Silloin ovat tulleet kauppoihin uusi 9-5, 9-5:n farkku, 9-4X-crossover ja nykyisen 9-3:n korvaava malli, jota pidetään vielä verhon takana.

Onnea matkaan, Saab!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.