Saako halvalla hyvän kesäauton? – Mistä löytää edullinen kulkupeli ja kestääkö auto kesän festariajelut?

Käytetyn auton ostamisessa on omat riskinsä. Milloin autosi hajoaa niin, että sitä ei enää kannata korjata. Isot autoliikkeet tuntuvat jotenkin luotettavimmilta kuin pienet jobbariliikkeet, ainakin jos kuluttajansuojalakia pitää heti kaupanteon jälkeisenä päivänä soveltaa.

Asiassa on vain yksi mutta. Merkkiliikkeet eivät myy halpoja kesäautoja. Jyväskylän Käyttöautossa halvin vaihtoauto netin mukaan maksaa 7900 euroa. Hämeen Autossa 4980 euroa. Isommat autoliikkeet eivät tahdo mielellään ottaa vaihdossa halpaa ruppanaa, kun piha on täynnä kalliimpia vaihdokkeja jo muutenkin.

 

Rinta-Joupin Autoliikkeestä löytyy sentään edullisia autoja, lupaavathan he hyvittää 1000 euroa vanhasta kulkupelistä vaihtaessasi yli 5000 euroa maksavaan autoon. Edullisten autojen rivistöä vaan selailemaan lompakko taskussa. Fiat Punto vuosimallia 2003 maksoi vain 380 euroa, mutta vikalista oli hirmuinen ja autoa myytiin lähinnä peltoautoksi. Passatin pakoputki oli halki ja auto päästi kovemmat pärinät kuin punk-bändi festareilla. Pettymys hiipi jo puseroon, liftaamaan en enää  ala.

Rivistön loppupäästä löytyi Peugeot 206 vuosimallia 2002. Alkupotkimisen jälkeen auto tuntui vieläkin kelvolliselle.  Ruostetta ei näkyvillä, kahdet renkaat, katsastus voimassa syyskuulle, ajettu vain 174000 kilometriä. Hinta vain oli budjettiin nähden kova 1880 euroa.

Koeajossa auto vaikutti vieläkin kelvolliselle, vähän epäsiisti sisältä. Moottori kuullosti asialliselta, jousitus ok, vaihteet kolahtivat hyvin paikalleen, jakohihna vaihdettu 20000 km sitten, mikään ei tuntunut olevan rikki. Tässäkö se olisi, mun festariauto.

 

Lopullista päätöstä varten auto oli vielä tarkastettava. Soitto tutulle autoinsinööri Mika Oksaselle Veikon Katsastukseen, katsastustarkastus ilman katsastusta.

Jarrut ja jousitus kunnossa. Päästöarvot pysyivät sallituissa rajoissa ja alustassakaan ei ollut huomauttamista. Syynäämisen jälkeen Mika totesi, että auto on ok, se läpäisisi katsastuksen. Käytännössä se tarkoittaa vuoden ajolupaa.

Edullisesta kesäautosta olikin tullut koko vuoden auto ja miksi Peugeot ei läpäisisi vuoden 2020 katsastusta. Ostohaluja lisää Jyväskylän Rinta-Joupin myyntipäällikön Jari Tarkiaisen lupaus tarkistaa hintaa pikkuisen alaspäin.

Katso koeajovideo asiallisesta kesäautosta, tai käy koeajolla Rinta-Joupilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .