Satasen ihmelaite etsii autoista viat, kannattaako se ostaa?

Jyväskyläläinen korjaamoyrittäjä ei kiellä ketään hankkimasta omatoimilaitteita, mutta nauraa niille makeasti.

Autotoimitusta on jälleen lähestytty hyvällä lukijakysymyksellä. Tässäpä tämä:

"Joissakin verkkokaupoissa myydään pieniä autojen vikadiagnostiikkaan kehitettyjä laitteita. Ei kuulemma tarvita kuin tämä tulitikkulaatikon kokoinen ja noin satasen maksava laite sekä älypuhelin, niin kaikkien nykyaikaisten autojen vikakoodit voi lukea itse. Kannattaako tällainen mökkylä tilata?"

Pikainen käynti internetissä paljastaa, että vikakoodien lukulaitteita ja minitestereitä tosiaan on tarjolla koko joukko. Yksi maksaa vajaan satasen, toinen pari sataa. Siihen postikulut päälle, niin voit tämän jälkeen aina itse korjata autosi, mainokset lupaavat.

Helpoksi näyttää siis autojen korjaaminen menneen. Loppuvatko teiltä duunit näiden ihmelaitteiden takia, jyväskyläläinen korjaamoyrittäjä Mika Kauppinen?

– Olenhan minäkin näitä vekottimia nähnyt. En ole mikään ketään tuomitsemaan, mutta kyllä vimpaimet korjaamoalan ammattilaista ennen muuta naurattavat.

– Nykyautoissa on hirvittävä määrä ohjainlaitteita, eikä näillä omatoimilaitteilla yleensä pääse niistä kuin yhteen, jos siihenkään. Ja jos ei ole autoihin vihkiytynyt, sillä mahdollisesti ulos saatavalla tiedollakaan ei tee yhtään mitään. Autoahan ei kannata pelkän vikakoodin perusteella yrittää korjata.

– Emme me korjaamoalalla koe näitä laitteita kilpailijoiksi. Onhan se jopa itsetuntoa nostattavaa, kun ihmiset ensin koettavat korjata autoaan itse joillakin ihmevempaimilla ja sitten tulevat pyytämään apua ammattilaisilta, sanoo Kauppinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.