Subaru esittelee XV:n ensi viikolla

Subaru esittelee huhtikuun 21. päivänä Shanghain kansainvälisessä autonäyttelyssä C-segmenttiin suunnitellun XV-konseptiauton.

Subarun mukaan XV on muotoilututkielma, joka näyttää tietä automaailman uudelle trendille, joka yhdistää henkilöauton sekä aidon crossover-auton ja jolla on lisäksi jalansija myös suv-segmentissä.

Ajettavuudeltaan Subaru XV -konsepti liittää valmistajan mukaan yhteen henkilöauton ajomukavuuden ja suv-auton käytännöllisyyden sekä etenemiskyvyn.

Bokserimoottorin avulla auton painopiste on matala ja siten se on ajettavuudeltaan tasapainossa. Subarun symmetrinen nelivetojärjestelmä hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla nelivetojärjestelmän vakauden ja pitokyvyn, koska moottori ja voimansiirto ovat suorassa linjassa toisiinsa nähden. Näin voima ohjautuu tasaisesti suoraan jokaiselle neljälle pyörälle ja auton tasapaino ja hallittavuus ovat huippuluokkaa.

Uusi Subaru XV -konsepti ei tule korvaamaan nykyisestä mallistosta mitään automallia vaan kyseessä on täysin uusi auto, joka laajentaa Subarun mallivalikoimaan entisestään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.