Suomen ensimmäisen maakunnallisen pyöräilyohjelman kirjoittajat kiertävät maakuntaa

Keski-Suomen Liikunta -yhdistys tekee Keski-Suomen maakunnallisen pyöräilyohjelman kevään aikana. Kyseessä on Suomen ensimmäinen maakunnallinen pyöräilynedistämisohjelma ja se kattaa vuodet 2018–2021. Sillä on määrä ohjata maakuntatason toimia pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvattamiseksi sekä edistää pyöräilyä julkisella keskustelulla.

JYPS pyöräily-yhdistys ja Keski-Suomen Liikunta järjestävät seitsenosaisen Keski-Suomi pyöräilee -seminaarikiertueen. Tiistaina alkava liittyy tekeillä olevaan ohjelmaan. Kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan ohjelmaan osallistumalla parin viikon aikana pidettäviin seminaaritilaisuuksiin. Seminaareihin kutsutaan myös kuntien, kansalaisjärjestöjen, yritysten ja muiden pyöräilynedistämiseen vaikuttavien tahojen edustajia. Kiertueella pyritään myös käynnistämään ja kehittämään paikallista pyöräilynedistämistoimintaa.

Kiertue alkaa nyt tiistaina, kun Hankasalmen, Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen seminaari pidetään Jyväskylässä Cygnaeus-talossa kello 14. Kaikki kiertueen seminaarit alkavat kello 14.

Jämsän ja Kuhmoisten seminaari on koolla Kankarisveden koulussa keskiviikkona. Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren seminaari on koolla Viitasaaren kaupungintalossa torstaina. Joutsan, Luhangan ja Toivakan tapaaminen on Joutsan kunnantalossa perjantaina.

Kiertue jatkuu Keuruun, Multian ja Petäjäveden tapaamisella Keuruun kaupungintalossa ensi viikon maanantaina. Konneveden ja Äänekosken seminaari on Äänekosken kaupungintalossa ensi viikon tiistaina. Kiertue päättyy Kannonkosken, Karstulan, Saarijärven, Kyyjärven ja Uuraisten seminaariin Saarijärven kaupungintalossa ensi viikon keskiviikkona. Kaikkien seminaarien ohjelma on sama.

Kiertueen rahoittaa Keski-Suomen liitto. Valmis ohjelma julkaistaan toukokuussa Keski-Suomi pyöräilee -päätösseminaarissa. Päätösseminaari on osa Jyväskylän Pyöräilyviikon ohjelmaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .