Sympaattinen mökki pulassa Äänekoskella - ehtiikö körötellä perille?

Onko tässä sympaattisin Suomen teillä liikkuva asuntovaunu? Keskisuomalaisen lukija Marko Parkkinen tapasi pulaan joutuneen saksalaismiehen perjantaina Äänekoskella.

Saksalainen oli liikkeellä peräkärryn päälle rakennetulla mökillä, jota hän veti traktorilla. Kyseessä ei ollut varsinainen vauhtihirmu, sillä yhdistelmän suurin sallittu nopeus oli 20 kilometriä tunnissa.

Äänekoskelta etelän suuntaan pyrkinyt saksalainen oli vaikeuksissa, sillä hänen traktorinsa akun laturi ei toiminut kunnolla. Parkkinen auttoi miestä etsimään apua äänekoskelaisista sähköliikkeistä, mutta laturia ei saatu korjattua.

– Hän lähti sitten jatkamaan matkaansa. Valoja ei voinut paljon käyttää, sillä akku olisi tyhjentynyt, Parkkinen kertoi.

Stuttgartin läheltä kotoisin oleva mies oli matkalla kohti kotia. Lisää jännitystä matkaan aiheuttaa se, että saksalaisen pitäisi olla laivassa Helsingissä maanantaina. Kahdenkympin tuntivauhdilla matka ei tarvitse paljon ylimääräisiä viivästyksiä.

Parkkisen mukaan saksalainen oli tuonut perässä vedettävän mökkinsä mukanaan kotimaastaan.

Matka eteni lauantaina

Keskisuomalaisen lukijoiden havaintojen mukaan mökki oli ehtinyt lauantaina aamupäivällä Joutsaan asti. Yhdistelmä havaittiin puoli kahdentoista aikaan Joutsassa Angesselän kohdalla. Havaintopaikka oli Nelostiellä hieman ennen lentokoneiden varalaskupaikkaa.

Matka jatkui myös myöhemmin iltapäivällä. Kolmen aikaan mökki bongattiin Nelostiellä Sysmässä. Traktori oli menossa Nuoramoistentien risteyksen kohdalla. Puoli neljään mennessä se oli selvinnyt Heinolaan asti.

Miten saksalaisen matka jatkui? Oletko nähnyt traktorin vetämän mökin matkalla kohti etelää? Kerro havainnoistasi ja lähetä kuvia sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi. Seuraamme mökin liikkeitä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .