Syntyi Porsche, jolla on olevinaan omatunto

Porsche esitteli Los Angelesin autonäyttelyn alkajaisiksi uudistuneen 911:n. Kuten Porschen tällä klassikkomallilla on tapana, uusi painos näyttää ankarasti tarkastellenkin samanlaiselta kuin se edellinen. Porsche itse sanoo, että mallin kahdeksatta sukupolvea on uudistettu merkittävästi. Muutokset eivät kuitenkaan voi olla liian hyökkääviä, koska 911:n ystävät luottavat tuttuun reseptiin.

Uutta 911:n julkistuksessa oli Porschen ympäristöintoilu. Valmistajan edustajien puheista ja tiedotteista voisi melkein päätellä, että markkinoille on tulossa suoranainen ympäristön pelastaja.

Mutta voivoi... Uusi Porsche 911 on kaikkea muuta kuin ekoteko. Ainakin jokaisen ensimmäisessä vaiheessa myyntiin tulevan version hiilidioksidipäästöt kilometrillä räpsähtävät 200 gramman väärälle puolelle.

Porschen ekoajattelu on suoraviivaista ja vähän härskiäkin. Koska uuden 911:n ostajat ovat todennäköisesti melko vauraita, tarjotaan heille mahdollisuus ostaa puhdas omatunto.

Porschen kuningasajatus on, että 911:n tietoviihdejärjestelmä kertoo ajon aikana ja sen jälkeen, kuinka paljon hiilidioksidia on taivaalle päästetty. Lisäksi valmistaja paljastaa antavansa Porsche 911:n omistajille vapaaehtoisen lentomaksun kaltaisia maksuvaihtoehtoja, joiden avulla ilmastoahdistusta voi ostaa pienemmäksi. Rahat menevät esimerkiksi järjestöille, jotka istuttavat niillä puita sitomaan hiilidioksidia.

Tiedotteessa Porsche kertoo, että lompakkoa raottamalla 911:n omistaja voi ”neutraloida henkilökohtaisen hiilijalanjälkensä”.

Porsche ei pitänyt lanseerauksessa suurta melua siitä, että uudet 911:t ovat painavampia ja tehokkaampia kuin edeltäjänsä.

Urheiluauton valmistaja ei siis vaivautunut lähtemään mukaan lähes koko muun autoteollisuuden omaksumaan trendiin, jossa uudistuvien mallien painoa pyritään pienentämään. Auton paino vaikuttaa poikkeuksetta päästöihin ja kulutukseen.

Porsche 911 Carrera S -mallit liikkuvat valmistajan mukaan 450-hevosvoimaisilla turbomoottoreilla, joissa tehoa on 30 hevosvoimaa aiempaa enemmän.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .