Tällä mersulla on ajettu 17 vuodessa vain 60 000 kilometriä

Katso video harvinaisen hienosta ja hyvin pidetystä vaihtomersusta.

Reijo Hautasella on viidenkymmenen ajovuoden aikana ollut 18 autoa, heti siitä hetkestä lähtien kun hän ajokortin sai. Ensimmäinen auto oli Volga, kun muita automerkkejä ei oikein ollut tarjolla. Sen jälkeen merkit ovat vaihdelleet, kunnes vakiintuivat mersuun.

Nyt hankittu auto on neljäs Mercedes-Benz peräkkäin. Tuo kolmas on mielenkiintoinen yksilö, sellaisia harvoin vaihtoautoliikkeessä näkee. Reijo ja hänen isänsä ostivat auton Vehon myymälästä Jyväskylästä 17-vuotta sitten ja siitä lähtien Mecedes-Benz 180 Classic on ollut uskollinen isä ja pojan palvelija. Kilometrejä mittariin on kertynyt vain 60.000.

Autoa on pidetty kuin kukkaa kämmenellä, mersua ei ole kolaroitu, sen konepellissä ei ole kivenhakkaumia. Vuosittain on vaihdettu suodattimet ja öljyt, vaikka kilometrejä vuositasolla on kertynyt autoon vain noin 3500.

– Enpä ole ennen täällä takapenkillä istunutkaan, eikä tällä vasemmalla puolella kuljettajan takana ole istunut koko 17-vuoden aikana kukaan muukaan. Siskoni on muutaman kerran istunut siinä sinun paikalla, silloin kun on tullut Berliinistä tänne kotikonnuille käymään. Isä oli tämän auton kanssa tosi tarkka, sanailee Hautanen.

– Isäni huolehti siitä, että auto oli aina puhdas ja kunnossa. jos tuli pienikin vika se piti korjata heti. Muuta isompaa ei ole autolle tehty, kuin että raidetanko vaihdettiin 2013, kertoi Reijo Hautanen.

Mercedes-Benz C 180 on myynissä Sports Car Centerissä Jyväskylässä.

Katso video harvinaisen hienosta ja hyvin pidetystä vaihtomersusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.