"Tällainen pitää saada ja missä tällä saa leikkiä?" – Volvo L260H:lla olisit epäilemättä hiekkalaatikon kuningas

Volvon uuden sarjan kuormaaja painii isossa sarjassa. Lapset hiljenevät ison möhkäleen kohdalla ja isommat "pikkupojat" tuntevat kunnioitusta: pituutta on 9,6 metriä, korkeutta 3,7 metriä ja työpaino vastaa 25 tavallisen auton painoa. Renkaat ovat aikuisen miehen korkuiset.

Kuormaajan suurimpaan kauhaan mahtuu kerralla peräti 10 kuutiota kuljetettavaa. Esittelykauha on vetoisuudeltaan seitsemän kuutiota. Kuorma-auton lava tulee täyteen kolmella kuljetuskerralla.

Isot ovat Volvon kulutkin. L260H-pyöräkuormaajan saat omaksi hiekkalaatikolle noin 430000 euron hintaan. Yksi rengas maksaa noin 10000 euroa ja muut kulut tulevat päälle.

 

Huollot on tehtävä 500 ajotunnin välein eli ajettaessa yhtä työvuoroa se tarvitsee kolme huoltoa vuodessa. Näin arvokkaalla työkoneella ajetaan yleensä alkuvuosina kahta vuoroa, eli vuotuinen ajotuntimäärä lähentelee 3000 tuntia. Moottoriremontti on työolosuhteista riippuen tehtävä 16000–22000 käyttötunnin kohdalla. Yhtä vuoroa ajamalla se tarkoittaa noin 14 vuoden käyttöä.

Voimanpesänä toimii 6-sylinterinen turbodiesel. Urean syötöllä ja katalysaattorilla varustettu kone tarjoaa 421 hevosvoimaa, kehittynyt hydrauliikka huolehtii lopusta.

Katso video Volvon isojen poikien pyöräkuormaajasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .