Tälle Mercedes-Benzin valinnalle kannattaa kumartaa syvään

Autonvalmistajan tulo pelasti Bremenin, eikä satunnaisella turistillakaan ole valittamista Mersun vieraana.

Daimler-konserni aloitti autojen valmistuksen pohjoissaksalaisessa Bremenin kaupungissa vuonna 1978. Se oli siunaus Bremenille, sillä kahden suurtelakan lakkauttaminen oli ajamassa talousalueen ahdinkoon. Mercedes-Benz tuli ja loi pikatahtiin 12 500 työpaikkaa. Hyötyä läikkyi toki autonvalmistajallekin, sillä telakoilta vapautuneen työvoiman ansiosta Mercedes-Benz sai tuotantolinjat kivuttomasti käyntiin.

Tällä viikolla Bremenissä on juhlittu, kun tehtaalta lähti jo kahdeksas miljoonas Mercedes-Benz.

Oheistuotteena Bremenissä on Mersu-täky, joka varmasti kiinnostaa suomalaisiakin. Mercedes-Benz pyörittää tehtaan yhteydessä Hemelingenin kaupunginosassa vierailijakeskusta, jossa kävijä voi annostella monenlaisia autokokemuksia.

Turisti saa kohtuuhinnalla ja pienin ponnistuksin osallistua Mercedes-Benzin tehdaskierrokselle, off-road -ajoharjoitteluun tai kokeilla vauhdikkaampaa menoa Mersun rata-ajokeskuksessa.

Tehdaskierros kestää reilun tunnin ja maksaa aikuiselta 15 euroa. Off-road -seikkailuun on varattava noin puoli tuntia ja 40 euroa, mutta se on enemmän kuin hintansa väärti. Aktiviteettien välillä voi vierailijakeskuksessa ruokailla itävaltalaisen huippukokin Sarah Wienerin luotsaamassa ravintolassa, josta voi katsella, kun ostajat juhlallisesti ottavat vastaan uusia Mersujaan suuren lasiseinän takana.

Tehdaskierroksista ja off-road -ajoharjoittelusta löytyy lisätietoa esimerkiksi Bremenin kaupungin matkailupalvelun verkkosivuilta (www.bremen-tourism.de).

Testiradalle pääseminen on hieman vaikeampaa, sillä Mercedes-Benz tarjoaa rata-ajoa lähinnä ryhmille. Yksittäisille autointoilijoille rata aukeaa noin kahtena päivänä kuukaudessa. Täsmätiedot kannattaa etsiä Mersun tapahtumapalvelun verkkosivuilta (mercedes-benz-events.com).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.