Tämä auto on tehty oluttölkeistä

Uusiseelantilainen Sandy Sanderson on kätevä käsistään ja hän haluaa jakaa osaamistaan muillekin. Mies väsää olut- ja colatölkeistä näyttävän näköisiä autoja - siis pienoismalleja - ja myy autojen piirustuksia halukkaille.

Ja tietenkin myös autoja.

Harrastus sai alkunsa, kun mies loukkaantui liikenneonnettomuudessa ja keksi itselleen tekemistä toipilasaikana. Uuteen Seelantiin hän päätyi syntymämaastaan Englannista, jossa hän toimi ensin piirtäjänä ja myöhemmin tekniikanopettajana.

Ensimmäinen tölkkiauto, jonka hän teki, oli Coruba Climax, joka on legendaarisen 60-luvun kilpa-auton Cooper Climaxin replika. Se on tehty Coruba-rommitölkeistä.

Autoissa on jousitus, sisustus, moottori ja pyörät. Jopa mittarit, vaihdekeppi ja käsijarru on tehty huolellisesti. Tölkkejä kuluu autoa kohden kahdeksasta kolmeenkymmeneen. Aikaa yhden tekemiseen voi mennä jopa kuukausi ennen kuin auto on valmis.

Sandyn autojen piirustukset maksavat 10 Uuden Seelannin dollaria eli noin 5,4 euroa ja autot 434 eurosta 1 084 euroon.

Sandy Sanderson kotisivut: http://cancars.webs.com/

Jo tässä vaiheessa varoituksen sana: Keskisuomalaisen Autot ja liikenne -toimitus ei ota mitään vastuuta mahdollisista tilauksista, jos joku innostuu Sandyn piirustuksista tai pienoismalleista. Uuteen Seelantiin, kun on pitkä matka ja valitus ei aina mene perille, jos kaikki ei mene niin kuin pitäisi...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.