Tämä automalli katosi vähin äänin

Takavuosina sanomalehden toimituksessa vastattiin usein kysymykseen, jonka pontimena oli vedonlyönti. Nyt älypuhelimet ja googletus ovat tappaneet nuo soitot lähes sukupuuttoon. Siksi oli virkistävää, kun autotoimituksesta haluttiin ratkaisu kiistaan siitä, vieläkö Honda Insight -mallia valmistetaan.

Vastaus on ei.

Hondan ensimmäinen pelkästään hybridiksi suunniteltu malli tuli tiensä päähän viime vuonna. Insight esiteltiin alun perin suurissa autonäyttelyissä syksyllä 2008.

Lopettamispäätöksen syy oli se tuikitavallinen: liian pienet myyntimäärät. Insightin kauppa kävi kotikentällä eli Japanissa hetken hyvin, muualla maailmassa nihkeästi.

Suuri autonvalmistaja teki Insight-mallissaan virhearvion, mikä on lievästi ironista, sillä englannin sana insight tarkoittaa tarkkanäköisyyttä sekä jonkin asian ymmärtämistä ja tarkkaa tuntemista.

Syvässä kidassaan kaiken säilyttävä internet paljastaa, ettei autotoimittajilla ole suuresti varaa ilkkua Hondalle harhalaukauksesta. Melko pahasti metsään menivät myös toimittajien arviot Insightin kaupallisista kyvyistä.

Lähimpänä oikeaa taisivat olla hybridejä vihaavat Top Gearin rääväsuut, jotka muutaman kerran tyrmäsivät Insightin ja valitsivat sen myös huonoimpien myynnissä olevien automallien listalle. Tuohon joukkoon kuuluivat Insightin kavereina esimerkiksi Fiat Punto ja Seat Toledo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.