Tämä hybridi ei ole viherpipertäjä

Hybridiautot ovat jo arkipäivää. Ensimmäinen Toyota Prius esiteltiin 15 vuotta sitten, ja nykyisin jonkinlainen hybridi on vähintään koeversiona valmiina jokseenkin jokaisella autonvalmistajalla.

Suuri osa kunnon moottorihemmoista pitää hybridejä kuitenkin tylsinä.

Mutta viimeistään nyt muuttuu ääni kellossa. Porsche aloittaa tällä viikolla Porsche 918 Spyder -pistokehybridin ennakkomyynnin. Vaikka Porsche sanoo toimittavansa ensimmäiset autot vasta loppuvuonna 2013, tämä tuontantoerä myydään varmasti loppuun.

Porsche on nimittäin ilmoittanut, että autoja valmistetaan vain 918.

Porsche 918 Spyder -pistokehybridin hiilidioksidipäästöiksi luvataan 70 grammaa kilometrillä. Auton keskikulutus on noin kolme litraa satasella. Auton V8-moottori tuottaa hieman yli 500 hevosvoimaa ja kaksi sähkömoottoria lisäksi yhteensä 218 hevosvoimaa. Täydellä sähkölatauksella Porsche kulkee noin 25 kilometriä.

Auton ulkonäkö on ehtaa Porschea - pinttyneinkään moottorimies ei voi syyttää valmistajaa viherpiperryksestä.

Suomalaiselle ostajalle 918 Spyderissä on huonojakin puolia. Britanniassa ilmoitetun hinnan (noin 645 000 euroa) lisäksi suomalaisen ostajan olisi kaivettava tuhti summa veroihin ja muutostöihin, kun auto pitäisi totuttaa oikeanpuoleiseen liikenteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.