"Tämä on kaikkien aikojen paras Focus" – Koeajovideo: uusi malli säätää nopeutta liikennemerkkien mukaan, pitää turvavälit ja ajaakin itse

Äskettäin ensiesittelyssä ollut Focus käyttää Fordin uutta C2-pohjalevyä. Auton muokkaaminen on helpompaa, auto on edeltäjäänsä kevyempi, mutta uusi alusta tarkoittaa paljon muitakin muutoksia.

– Tämä on kokonaan uusi Focus, vanhasta ei ole jäljellä kuin nimi. Tässä koeajoautossamme on uusi moottori ja omaa tuotantoa oleva 8-pykälinen automaattivaihteisto. Uusi alusta kasvatti auton pituutta 18 milliä, mutta takapenkkiläisten iloksi akseliväli pidentyi yli 50 milliä. Nyt jalkatilaa on takapenkkiläisillä saman verran kuin isommassa Mondeossa, esittelee autoa innostuneesti Arto Siivonen Jyväskylän Käyttöauton pihassa.

Tekniikkaa on tullut Fordiin lisää roppakaupalla. Auto tunnistaa nopeuden ilmoittavat liikennemerkit ja lisää tai laskee nopeutta niiden mukaan. Se pitää saman etäisyyden edelläajavaan. Älykäs kaistanpitoavustin lukee tiessä olevia kaistamerkintöjä ja tarkkailee liikennettä. Focus ajaa itse 15 sekunnin jaksoissa, jos tuona aikana ei kuljettaja tartu rattiin, kehoittaa auto tekemään niin. Parhaimmillaan tämä avustin on maantiellä. Avustavia järjestelmiä kukin kuljettaja voi tietenkin käyttää mieltymyksiensä mukaan.

– Tervetuloa vaan ajamaan uusi Ford Focus, niin auton vaihtoa harkitsevat kuin muutkin kiinnostuneet. Ajettavuus on huippuluokkaa, tämä on hiljainen, tämä on kaikkien aikojen paras Focus, vakuuttelee Siivonen Käyttöautosta.

Katso video uusista älykkäistä kuljettajan apulaisista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .