Tämä on tärkein vinkki auton ostossa

Amerikkalainen autojärjestö AAA (American Automobile Association) on julkistanut tutkimuksen, jossa paljastetaan autoilun todellinen hinta. Keskikokoisen perheauton kustannukset ovat AAA:n mukaan Yhdysvalloissa 9 150 dollaria eli noin 6 600 euroa vuodessa. Luku perustuu olettamukseen, että auto ostetaan uutena, sitä käytetään viisi vuotta ja vuosittain ajetaan noin 24 000 kilometriä. Summaan sisältyvät autolainan kustannukset, polttoaineet, vakuutukset, huollot, korjaukset, rengashankinnat ja auton arvon aleneminen... AAA:n mukaan siis kaikki.

Uuden auton hankkimista suunnitteleville AAA antaa yhden neuvon ylitse muiden. Osta sen kokoluokan auto, minkä oikeasti tarvitset.

AAA:n mukaan moni vaihtaa viime hetkellä suunnitelmiaan, ja ostaa yhtä kokoluokkaa isomman auton. Se äkkipäätös merkitsee auton hankintahinnassa vain noin 3 630 euroa, mutta kostautuu karvaasti käyttökustannuksissa. Yhtä pykälää isompi auto voi niellä käytössä 1 500 euroa enemmän vuodessa, joten turhat sentit ja hevosvoimat tulevat kalliiksi.

Mieti etukäteen mitä haluat ja pysy siinä, opastaa AAA kuluttajia. Lienee toimiva vinkki USA:n ulkopuolellakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.