Tässä on maailman vaarallisin henkilöauto

Kiinalaisten valmistajien tie Euroopan automarkkinoille on täynnä mutkia. Halu kiinalaisilla on kova, mutta tuotteet eivät täytä EU:n asettamia normeja ja lainsäädäntöä.

Mykistävin esimerkki on juuri saatu EuroNCAP-törmäystestissä. Testattavana ollut kiinalainen Brilliance BS4 saavutti useilla testin osa-alueilla järkyttävät nolla tähteä. Auto jäi kaikkien alarajojen alapuolelle, ja testaajien mielestä se oli ylivoimaisesti turvattomin EuroNCAP -testeissä ollut henkilöauto.

Saksan autoliiton (ADAC) edustajien mukaan Brilliance BS4:n sisätiloissa irtosi törmäyksessä teräviä metalliesineitä, kuljettajan turvatyyny oli väärin sijoitettu ja polkimet olisivat murskanneet kuljettajan jalat. Autosta puuttuivat lisäksi ajoturvallisuutta lisäävät elektroniset järjestelmät. Muitakin epäkohtia löytyi kymmenittäin.

HSO Motors -yhtiön oli tarkoitus aloittaa Brilliance BS4:n tuonti Eurooppaan jo tänä vuonna. Autoa markkinoitiin näyttävästi Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa, mutta nyt kunnianhimoiset suunnitelmat hautautuvat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.