Tässä on tulevaisuuden rengas

Jos Pirelliin on uskominen, tulevaisuuden autonrengas on korkea ja kapea. EU:n rengasmääräykset ja kuluttajien tarpeet johtavat italialaisen rengasvalmistajan mukaan siihen, että renkaissa palataan hevoskärryissä ja ensimmäisissä autoissa hyviksi havaittuihin ratkaisuihin. Siis yli sata vuotta taaksepäin.

Pirelli arvioi, että jo vuonna 2020 moniin henkilöautoihin käyvät halkaisijaltaan 21-tuumaiset renkaat, joiden leveys on vain 125 millimetriä.

Pirellin perusteluina muutokselle ovat autojen keventyminen useilla sadoilla kiloilla sekä tarve vähentää rengasmelua ja vierintävastusta. Pirelli väittää myös, että kapeamman renkaan märkäpito on jopa parempi kuin nykyisten renkaiden, koska vesi on helpompi ohjata pois renkaan ja tienpinnan välistä.

Pirellin ennustus herättää myös kysymyksiä. Korkeat ja kapeat renkaat eivät istu kuin joihinkin nykyisistä automalleista, joten autonvalmistajienkin olisi lähdettävä mukaan Pirellin kelkkaan uutuuksia suunnitellessaan. Epäilyksiä herättää myös 125/60-kokoisten renkaiden vakaus erilaisissa ajo-oloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.