Tässä taitaa olla maailman kallein auto

Ferrari 250 GTO rikkoo taas ennätyksiä, nyt mennään pitkälti yli 50 miljoonan euron.

Englannissa myytävänä olevasta, vuosimallin 1962 Ferrari 250 GTO:sta saattaa tulla vielä marraskuun aikana maailman kallein auto. Ferrareihin erikoistunut Talacrest-yhtiö ottaa autosta vastaan tarjouksia, ja hintavaraukseksi kerrottu 45 miljoonaa puntaa (52,3 miljoonaa euroa) on myyjän mukaan jo tarjottu.

Myytävänä oleva auto on järjestyksessään toisena valmistunut Ferrari 250 GTO. Autoja tehtiin vuosina 1962–64 alle 40 kappaletta, ja ensimmäisenä valmistettu yksilö on tuhoutunut.

Talacrestin kauppaama auto on runkonumeroltaan 3387. Sillä menestyttiin esimerkiksi Le Mansissa ja Sebringin 12 tunnin ajossa. Valmistuttuaan maaliskuussa 1962 auto oli ensin Ferrarin omassa testikäytössä, mistä se siirtyi kilpakuljettaja Luigi Chinettille. Sen jälkeen auto on vaihtanut omistajaa tiettävästi viisi kertaa.

Vaikka myyntihinta tuntuu järjettömältä, Talacrest ei voi kutsua sitä maailman kalleimmaksi autoksi. Virallisissa huutokaupoissa aiempi ennätysauto (myös Ferrari 250 GTO) maksoi noin 44 miljoonaa euroa, mutta yksityishenkilöiden välisissä kaupoissa tuo summa on saatettu ylittää. Valtaosa äveriäimmistä autokeräilijöistä ja sijoittajista ei tekemistään kaupoista juuri huutele.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.