Tässäkö maailman rupisin autokilpailu?

Ruostetta ja ruttuja. Näitä piisaa 24 Hours of LeMons -autokilpailuissa.

Yhdysvalloissa ajettavan autourheilusarjan kantava ajatus on, että kilpa-auto saa maksaa korkeintaan 500 dollaria (400 euroa). Muun muassa sellaiset autohistorian synkät hetket kuin AMC Pacer ja Ford Pinto nauttivatkin yllättäen suunnatonta suosiota. Hintakatosta johtuen hinausautolle tulee enemmän maileja mittariin kuin monelle kilpurille.

Pisteitä jaetaan sijoituksen lisäksi yleisön suosikkiautokunnille. Niinpä romuautot ovat saaneet yllensä mitä mielikuvituksellisimpia koristeita. Autoja on puettu muun muassa haisunäädiksi, nakkisämpylöiksi ja niin edelleen.

Formula 1 saisi varmasti lisää katsojia, jos se ottaisi käyttöön samanlaiset stop-go-rangaistukset kuin LeMonsissa. Tuhmuuden tehnyt kuljettaja nimittäin ajaa varikolle ja pyöräyttää rangaistuspyörää, joka määrää kuskin kohtalon. Epäonninen rangaistu saattaa joutua syömään kokonaisen lihamurekkeen samalla kun mummoksi pukeutunut henkilö kertoo, miksi kuljettaja on hänen lapsenlapsistaan se epämieluisin. Myös autoon hitsattu teräksinen sika hillitsee liian kovia menohaluja.

Tästä sietäisi kotimaisen jokamiesluokkakin ottaa mallia.

 

Kuvia LeMonsin rupisimmista autoista on kerätty tapahtuman Facebook-sivulle osoitteeseen http://www.facebook.com/pages/The-24-Hours-of-LeMons/36766739494.

24 hours of LeMons -sarjan nettisivut osoitteessa http://www.24hoursoflemons.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.