Tätä autoa valmistamalla ei rikastu, mutta hauskaa on

Maalla ja vedessä kulkevan Pantherin sata ensimmäistä yksilöä päätyivät lähinnä isorikkaiden saaristomökeille.

Tämän auton valmistajat ovat rehellistä väkeä. He myöntävät avoimesti, ettei bisneksistä taida taloudellisia voittoja koskaan lohjeta. Ja että ensimmäisen tuotteen askarteleminen käyttökuntoon vaati 14 vuotta, järjettömän määrän epäonnistumisia, 27 patenttia ja niin paljon työtunteja, ettei niitä haluttu kirjata ylös.

Ja ettei se nyt kieltämättä ole paras mahdollinen auto eikä paras mahdollinen vene, mutta ihan riittävän toimiva yhdistelmä niistä kahdesta.

Sata ensimmäistä WaterCar Pantheria eli maalla ja vedessä kulkevaa autoa on jo saatu valmiiksi. Ne kaikki on myyty, vaikka veroton lähtöhinta on yli 130 000 euroa. Jokainen auto rakennetaan käsin ja asiakkaiden toiveiden mukaiseksi.

Yllättävää kyllä, Los Angelesissa toimiva yritys ilmoittaa myyneensä valtaosan vesiautoistaan USA:han, Kanadaan ja Pohjoismaihin. Jälkimmäinen ilmeisesti tarkoittaa yksinomaan Tanskaa, jossa WaterCar Pantherista on kuulemma tullut jonkin isorikkaiden kerhon suosikkilelu.

Valmistajan mukaan ostajat ovat usein saarihuviloiden omistajia. WaterCar Pantherille voi pyyhkäistä lähimantereelle vaikkapa ostoksille tai ravintolaan ilman venepaikan etsimistä ja siirtymäongelmia mantereen puolella. Liikkumista arvatenkin rajoittaa lainsäädäntö. Ainakaan Suomessa WaterCar Panther ei olisi laillinen katukäyttöön.

WaterCar Pantheria vie 3,7-litrainen Hondan V6-moottori. Se tuottaa 250 hevosvoimaa.

Vesiauton tekijöillä on kuulemma hauskaa, kuvista päätellen käyttäjilläkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.