Taas se nähtiin: Lada on ykkönen, vaikka Mustangit ja Imprezat riikinkukkoilevat taustalla

Jos jostakin sähköpostiviestistä tulee työpäivän alkajaisiksi hyvälle mielelle, tämä totisesti on sellainen.

Autokauppaketju Kamux kertoo nimittäin viestissään, mitkä sen autoista olivat toukokuussa katsotuimmat yrityksen verkkosivuilla. Ja yksittäisistä autoista ihmisiä on kiinnostanut eniten... (tähän voitte kuvitella rummunpärinää)... Lada Samara.

– Erikoinen kiinnostaa aina, vaikka kyseessä ei olisikaan auto, jota varsinaisesti itselleen suunnittelisi, Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki pohtii.

Kamuxin tiedonmurunen innosti selaamaan autotoimituksen arkistoja. Ja oi niitä aikoja: arkistosta löytyi esimerkiksi erään kesätoimittajan riemastuttava artikkeli, kun hänelle annettiin muutama vuosi sitten tehtäväksi etsiä potra kesäauto alle tuhannella eurolla. Lada Samara valloitti kesämiehen sydämen esimerkiksi siksi "että se lähti heti käyntiin". Testaaja kuitenkin tunnusti, että kyseisen Lada Samara 1300 S:n ostajan olisi syytä olla kätevä käsistään.

Autotoimittaja Jussi Turtiainen puolestaan oli käsitellyt Lada Samaraa tuntuvasti kriittisemmin jutussaan Berliinin automessuilta vuonna 1996. Hyväntahtoinen hyväksyntä tosin kumpusi herrasmies-Turtiaisen tekstistäkin.

Ladan takana Kamuxin listalla kamppaili joukko tylsempiä autoyksilöitä, kuten Subaru Impreza, Mercedes-Benz S, Ford Mustang ja Ford Focus RS. Mutta kaikki autothan eivät voi olla Ladoja – vaikka haluaisivatkin.

– Järki ja tunteet. Näillä teemoilla voisi kuvata autoja katselevien tunnelmia kesän alussa. Näyttävät menopelit ja kruisailu kesäkaduilla ovat yksi trendi, ja sen rinnalla kotimaan matkat ja mökkeily, jolloin taas tarvitaan runsaasti tilaa, kertoo Iiskonmäki tiedotteessa.

Autoyksilöistä toiseksi katsotuin oli Suomessa harvoin myynnissä oleva Wilson Tool Motorhome. Lähes 14 metriä pitkä matkailuauto on yhä Kamuxin myyntilistoilla. Ilmeisesti hinta (yli 52 000 euroa) ja ajoneuvovero (yli 6 000 euroa) ovat pitäneet ostajat koloissaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.