Taimi peittää näkyvyyden suojatien kohdalla Nisulankadulla – "Puutumme ilman muuta paikkaan"

Liian monta kokkia sinänsä hyvässä sopassa. Mittavassa tieparannusurakassa on nätti männyntaimi istutettu vaarallisesti peittämään näkyvyyttä suojatielle. Paikka sijaitsee lähellä Sepänaukiota laajalla juuri valmistuneella tienkorjausmaalla.

Katumestari Jan Viilos Jyväskylän kaupunkirakennepalveluista on jo keskustellut asiasta alaisensa kanssa.

– Kyllä mies oli jo pohtinut, että nyt on taimi mennyt liian lähelle suojatiemerkkiä. Meillä on isommalla tiimillä työmaakokous koko korjausalueella tiistaina, ja puutumme ilman muuta taimen paikkaan. Joko se siirretään kauemmaksi tai poistetaan kokonaan, kertoo Viilos.

Viiloksen mukaan kaupungin työntekijät tarkastelevat kasvillisuutta liikenneturvallisuuden näkökulmasta vuosittain. Taimi lienee istutettu tarkastelun sekä korjaustyömaan valmistumisen jälkeen.

– Suunnittelu on aina haastava kokonaisuus, kun siinä on niin monta toimijaa. Tämän ison työmaan tilaajana oli Kaupunkirakennepalvelut ja sen urakoi Altek Aluetekniikka. Tämän tyyppiset korjaustarpeet puidaan työmaakokouksissa, sanoo Viilos

Viiloksen mukaan kaupungin työntekijät ovat juuri tarkistaneet kasviston vaikutusta liikenneturvallisuudelle tämän vuoden osalta. Näkyvyys suojateille on keskeinen kohde etenkin koulujen läheisyydessä. Työ tehdään säännöllisesti hieman ennen koulujen alkamista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .