Talvi on tulossa – Autosi kannattaa vahata nyt

Nyt on oiva aika huoltaa auton maalipintaa talven rasituksia varten. Ulkona on vielä lämmin ja vaha kiinnittyy hyvin auton maalipintaan.

– Auton maalipintaa kannattaa huoltaa. Pesu riittävän usein ja vahaus keväällä ja syksyllä. Syksyllä vaha muodostaa pinnan, johon talven liat eivät niin helposti tartu, lisäksi auto on mukavampi pestä, kun lika irtoaa helposti liukkaasta pinnasta. Keväällä on tärkeä pestä pois talvella kertynyt nastapöly ja vahata auto hyvin. Nastapöly on metallia ja alkaa ruostumaan. Huonosti pestyn auton muovipuskuriin tulee ruostetta, koska nastapöly ruostuu. Kunnon pesu ja vahaus ainakin kaksi kertaa vuodessa, opastaa Jyväskylän Autotarvikkeen huoltopäällikkö Timo Mikkonen.

Pesulinjoilla ja autopesuloissa usein käytetty vesiohenteinen vaha häviää seuraavissa pesuissa pois ja autoa on vahattava uudestaan ja uudestaan. Perusvahat ja autoon hinkattavat vahat kestävät paremmin pesua, mutta liuotinpesua ne eivät oikein siedä. Kestovahat pysyvät auton pinnassa jopa vuoden.

Neste K Savela mainostaa radiossa heillä olevan Keski-Suomen parhaimpiin kuuluva pesupaikka. Kauppias Keijo Asikainen perustelee mainosta.

– Me hankittiin uudet pesulaitteet vuosi sitten. Lisäesipesu tuo tehoa alkupuhdistukseen ja lika irtoaa hyvin. Pesulinjassa meillä on sivuittain liikkuva harja, joka tavallaan myötäilee paremmin auton muotoja. Pesun jälkeen auto kuivataan ja pintaan ruiskutetaan 100-prosenttista vahaa. Tommoisilla säämiskäntyyppisillä harjaksilla se sitten kiilloitetaan auton pintaan. Auto saa todella hyvän ja kiiltävän vahapinnan.

Katso videolta miten auto saa syysvahauksen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .