Talvirengaspakkoa säätelevä laki on jo muuttunut, väittää lukijan naapuri – autotoimitus vastaa

Viikon ensimmäinen lukijakysymys kumpuaa keskustelusta, joka kysyjän mukaan käytiin anivarhain maanantaiaamuna postilaatikolla.

– Naapuri väitti, että laki talvirenkaiden käytöstä on muuttunut. Talvirenkaita on kuulemma ehdottomasti käytettävä, jos sää sitä edellyttää. Onko siis renkaat vaihdettava jo tällä viikolla, kun loppuviikon sääennusteessa näkyy pakkasaamuja ja lumihiutaleita, kysyy lukija Puuppolasta.

Puuppolan postilaatikkokeskustelijoille voimme ensiksi sanoa, että määräykset talvirenkaiden käytöstä eivät ole vielä muuttuneet. Ne uudistuvat vasta vuonna 2020, kun uusi tieliikennelaki tulee voimaan. Sen jälkeen talvirengaspakko muuttuu keliperusteiseksi, ja kalenteriin sidottuja määräyksiä tärkeämmiksi tulevat autoilijoiden omat ratkaisut ja vastuunkanto.

Autotoimituksen mielestä Puuppolassa on kuitenkin tehty 100-prosenttisesti oikea havainto. Kun tämän viikon loppupuolella illat ovat sääennusteen mukaan hyvin sateisia ja yöt kylmiä, aamut voivat monilla teillä olla petollisen liukkaita.

Tällä viikolla kannattaa vaihtaa talvirenkaat alle – olivatpa ne sitten nastalliset tai nastattomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Rengasliikkeiden pihat ovat kohta täynnä autoja – ensilumi sataa Jyväskylässä keskimäärin 28. lokakuuta