Talvirenkaita tarvitaan pian, tarkasta ne!

Ilmojen ennustetaan viilenevän kuluvan viikon aikana, ja lunta on loppuviikosta luvassa myös Keski-Suomeen. Autoliitto muistuttaa, että talvirenkaiden kunto kannattaa tarkistaa nyt.

- On tärkeää tarkistaa renkaiden urasyvyys ja niiden valmistusaika. Minimivaatimus urasyvyydestä on 3 millimetriä, mutta turvallisissa renkaissa syvyyttä on 4-5 millimetriä. Renkaiden valmistusajankohta kannattaa varmistaa niiden kyljessä olevasta merkinnästä, sillä renkaiden kumi säilyttää parhaat ominaisuutensa vain kaksi vuotta, Jonne Luomala Autoliiton Turvapalvelut-yksiköstä sanoo.

Ensimmäiset lumisateet voivat aiheuttaa ruuhkia rengasliikkeissä. Mikäli renkaita ei vaihda itse, aika työlle ammattilaiselta kannattaa varata hyvissä ajoin. Talvirenkaiden uusiminenkin saattaa tulla kyseeseen. Renkaita ostettaessa hyvä perussääntö on, että hinta on usein suorassa suhteessa renkaiden laatuun.

- Renkaiden kunnon lisäksi kannattaa tarkistaa oma asenne. Matkoihin pitää varata enemmän aikaa kuin kesäkeleillä, jotta pystyy hiljentämään vauhtia kelin vaatimusten mukaan, Luomala muistuttaa.

Talvirenkaita on käytettävä Suomessa joulu-, tammi- ja helmikuussa. Nastarenkaita saa käyttää 1.11.-31.3. tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, mikäli se on myöhemmin kuin 31.3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.