Tankkaaja, ole tarkkana

Kylmenevän sään ja pakkasten vuoksi dieselautoilijoiden kannattaa olla nyt tarkkana, muistutetaan Autoliitosta. Jos auton tankissa on dieselin kesälaatua, voi matkanteko jäädä haaveeksi jo pikkupakkasilla.

Dieselin kesälaadun samepiste eli alhaisin säilytyslämpötila on vain viisi pakkasastetta ja suodatettavuuspiste eli alhaisin käyttölämpötila -15 astetta.

-Joka syksy autamme satoja autoilijoita, jotka ovat jääneet tielle tai joiden matka ei ole päässyt edes alkamaan vääränlaisen dieselpolttoaineen takia. Jos matka katkeaa polttoaineen hyytymisen takia, ei autoa saada käyttökuntoon tienpäällä. Sulattelun lisäksi autosta joudutaan todennäköisesti vaihtamaan lisäksi vähintään polttoainesuodatin, Autoliiton turvapalvelupäällikkö Jonne Luomala sanoo.

Suurella osalla huoltoasemista on jo tarjolla pakkasta ja kylmyyttä kestävää dieselin talvilaatua, mutta myös kesälaatua on edelleen tarjolla useilla huoltoasemilla.

-Ongelmia voi tulla varsinkin vähän ajavilla dieselautoilijoilla, joilla tankkausväli on pitkä. Jos polttoainesäiliössä on dieselin kesälaatua, kannattaa tankki ajaa mahdollisimman tyhjäksi ja tankata talvilaatua, Luomala neuvoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näin tankkaat halvemmalla!