Tankkaavasta poliisista tuli viikon brittivitsi

Jokainen meistä on kuullut kymmeniä - yleensä huonoja - poliisivitsejä. Tiedättehän, kun toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa tai jotakin siihen suuntaan.

Britanniassa poliisit ovat onnistuvat silloin tällöin tekemään itsestään vitsin ihan keskenänsä. Tuoreimmat naurunsa poliisien kustannuksella britit saivat tällä viikolla, kun valtiovarainministeriö julkisti poliisitoimeen liittyviä kuluja.

Tilastoista paljastuu muun muassa, että Britannian poliisilta on kolmessa vuodessa kulunut noin miljoona puntaa (= 1,16 miljoonaa euroa) väärän polttoaineen tankkaamisen jälkihoitoon. Keskimäärin neljä Britannian poliisiautoa joutuu joka päivä joko korjattavaksi tai tankin tyhjennykseen väärän polttonesteen liruttelijoiden vuoksi.

Britannian poliisijohto ei ole suostunut paljastamaan, onko takaa-ajoja tai muita työtehtäviä jäänyt kesken dieselin ja bensiinin sekaantumisen takia.

Tämän jälkeen voimme olla entistä ylpeämpiä suomalaisista poliiseista, jotka aivan varmasti ovat poliisien valioliigan kärjessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.