Tata Nanon myynti alkoi

Vain 60 euroa tiskiin ja käsi- ja tilausraha on maksettu.

Nimittäin uuden intialaisen kansanauton Tata Nanon. Auton varaaminen ja myynti alkoi torstaina Intiassa. Kymmenet halukkaat ostajat kerääntyivät jo ennen autokauppojen aukeamista jonottamaan mahdollisuutta saada ostaa oma auto.

Varauksia ja tilauksia otetaan vastaan 25.4. saakka, jonka jälkeen Tata Motors valitsee sattumanvaraisesti 100 000 onnellista ostajaa. Heidänkin pitää odottaa uutta autoaan ainakin heinäkuulle saakka, koska yhtiö on ollut suurissa vaikeuksissa tuotannon käynnistämisessä.

Vihaiset maanviljelijät pakottivat Tata Motorsin rakentamaan autotehtaan uuteen paikkaan. Nyt yhtiö on veloissa, koska se osti viime vuonna Land Roverin ja Jaguarin Fordilta. Varausmaksun maksaneille maksetaan 8,5 prosentin korko, jos he joutuvat odottamaan autoaan 1-2 vuotta. Sitten korko nousee 8,75 prosenttiin.

Mutta Tata motorsin suunnitelmat ovat ainakin suuria: tarkoitus on valmistaa 250 000 halpa-autoa vuodessa kasvaville Intian markkinoille. Ostajat pääsevät autoon käsiksi autolainojen avulla, tästä valmistaja on sopinut 18 pankin kanssa.

Ja nyt autoa esitellään 400 autoliikkeessä eri puolilla Intiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.