Tee auton talvihuolto nyt – tässä parhaat vinkit talviautoiluun

Talvi on hyytävää aikaa autolle. Auton toimivuuden kannalta on hyvä noudattaa valmistajan huolto-ohjelmaa, se takaa perusasioiden oleva kunnossa. Eteenkin Keski-ja Pohjois-Suomen talviset olosuhteet ja lämpötilat vaihtelevat niin paljon, että moni ärräpää jää käyttämättä kun poimit talvihuoltolistaltaa sinulle ja autollesi sopivat vinkit.

1. Pese ja vahaa auto ennen talven tuloa. Vahakerros suojaa autoa lialta ja maantiesuolalta sekä helpottaa lian irtoamista.Tuulilasi kannattaa pestä sisältäpäin, sillä kesällä siihen kertyy helposti likaa ja pölyä.

2. Jos tuulilasiin tulee raitoja pyyhkijiä käytettäessä, tarkasta pyyhkijänsulat. Syksyn sateissa ja pimeällä tarvitset hyvät pyyhkijät. Yöpakkasilla sulat kannattaa nostaa yläasentoon, etteivät ne jäädy kiinni.

3. Auton lukot voi voidella lukkoöljyllä. Itse lukkoon ja saranoihin voi laittaa samalla ripauksen öljyä.

4. Ovien ja korin välisiin tiivisteisiin voi käytää silikoonia tai pakkasnestettä, näin ehkäiset ovien jäätymisen kiinni.

5. Pidä huolta, että sinulla on hyväkuntoiset talvirenkaat ja tarkasta ehdottamasti rengaspaineet, jos itse vaihdat renkaat.

6. Puhdista aina valot ja vilkut lumesta ja jäästä ennen ajoa, huomioi takavalot.

7. Tarkasta jäähdytysnesteen ja jarrunesteen määrä. Jäähdytysnesteen pakkaskestavyys on helppo jo nopea mitata. Lisää hyvissä ajoissa ennen pakkasia väkevää lasinpesunestettä.

8. Nykyakut vanhenevat kuulema jo neljässä vuodessa, jos akkusi on vanhempi käy akkuliikkeessä testaamassa autosi akku, näin varmistat sen toimivuuden koko talveksi.

9. Lohkolämmitintä suositellaan käytettäväksi jo alle +5 asteen lämpötiloissa, toki silloin 30 minuuttia riittää käyttöajaksi.

10. Autoon kannattaa jo nyt laittaa mukaan lumiharja, jääkrapa sisälle. Muovilaatikossa takakontissa kulkevat mukavasti suojaliivit, käynnistyskaapelit, lasipesuneste, lukkosula, ehkä vielä lapio ja hinausköysi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .