Tekniikan kilpajuoksussa ei pysy perässä kuluttaja eikä kuluttajan lompakko – koeajossa Dacia Duster, joka sentään yrittää

Suomessa Dustereita on myyty yli 10000 kappaletta yhdeksän vuoden aikana

Toisilla automerkeillä ja -tehtailla tuntuu olevan menossa jonkinlainen tekniikan kilpajuoksu. Kun joku keksii kaistavahdin, täytyy muiden merkkien keksiä samanlainen ja vielä pikkuisen parempi. Suomen lumisessa talvessa kaistamerkintöjen ollessa piilossa, voisi vahtia vaikka kaistapäitä.

Dusterin hinnat alkavat noin 16000 eurosta. 25000 eurolla saa hyvinvarustellun nelivetoisen, dieselkäyttöisen uuden katumaasturin, jonka 21 sentin maavara sopii Suomen pikkuteille passelisti. Dacia Dusterilla on loistava hinta-laatusuhde, johon harvat automerkit pystyvät.

Meillä Suomessa on nyt menossa joku ihmeen sähköautobuumi. Politikot ryntäilevät kuin kanat vaatimaan puolueesta riippumatta tämän maan sähköautoistamista. Tavallisella mattimeikäläisellä vaan kun ei ole varaa ostaa 50000 euron uutta sähköautoa – hinnanlaskua pitäisi odottaa kymmenen vuotta, jotta sähköauto olisi tarpeeksi edullinen ostaa.

Vahinko vain, että monen auton akusto on jo siinä vaiheessa vaihtokunnossa. Akuston uusiminen nykypäivänä maksaa noin 6000-8000 euroa, kun koko autosta olisi tarkoitus maksaa sen verran. Tarvittaisi varmaan Suomeenkin kaistavahteja.

Uusien Dustereiden edullinen hinta laskee käytettyjenkin hintaa. Kahdeksan vuotta vanhan Dacia Dusterin voi ostaa itselleen 6000-7000 euron hintaan.

Mikä mahdollistaa Renaultille tehdä edullisia autoja? Hämeen Auton automyyjä Jukka Tolvanen kertoo pari syytä edullisuuteen.

– Dusterissa käytetään tuttua ja paljon valmistettua tekniikkaa. Näin tekniikka toimii ja suuret valmistusmäärät pudottavat hintaa. Jotkut sisustusratkaisut ovat premium-luokkaa edullisempia.

Yksi suuri tekijä on se, että Dacialla ei ole erikseen omia kauppapaikkoja, sitä myydään Renault-liikkeiden kautta.

Katso videolta Jukka Tolvasen mietteet nykypäivän Dacia Dusterista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .