Tiepalvelumiehet näkevät koiria ja lemmenleikkejä

Brittiautoilijoita kaikenkarvaisissa ongelmissa auttava Royal Automobile Club (RAC) tekee kunnioitettavaa työtä. Aivan kuten vastaavat tiepalvelut Suomessa.

RAC:n avuliaat tiepartiot ovat vuosien mittaan törmänneet tuhansiin erikoisiin avunpyyntöihin. RAC:n vuosikertomuksen mukaan tiepartioille ovat arkipäivää esimerkiksi autot, jotka autoon jätetty koira on onnistunut lukitsemaan - ja avaimet ovat tietenkin sisällä autossa tai koira on nielaissut ne.

Samoin kiusallisen yleisiä ovat RAC:n mukaan tapaukset, joissa hajonneeseen autoon soitetaan korjausapua, mutta tiepartion tullessa paikalle autossa ovat käynnissä häpeilemättömät lemmenleikit. Korjaa siinä sitten jonkun auto, kun takapenkillä on meneillään aikuisten parijumppa.

Tänä vuonna RAC:n väki on ollut mukana useissa synnytyksissä, auttanut taltuttamaan eläintarhan kuljetusautossa vapaaksi päässeen krokotiilin ja pelastanut poliisipartion, jonka auto oli takaa-ajon yhteydessä lipsahtanut upottavaan suohon.

Inhimillisiin hätätapauksiin kuuluu myös arvoviulu, jota konserttiin valmistautuva muusikko ei saanut irti takapenkin turvavöistä. Samoin lukittuun autoon jääneitä vihkisormuksia on ongittu esiin häämarssin jo soidessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.