Tilastoyllätys: Corolla oli vuoden 2012 myydyin automalli

Ford ehti joissakin maissa mainostaa Focusta maailman myydyimpänä automallina vuonna 2012. Nyt Ford joutuu vetämään sanojaan takaisin.

Virallisissa tilastoissa viime vuoden myydyin malli oli ikisuosikki Toyota Corolla. Se saattaa suomalaisittain kuulostaa oudolta, koska meillä Toyota-liikkeiden valikoimissa näyttäytyvät nykyisin ensimmäisinä Avensis, Auris, Verso, Urban Cruiser, RAV4 ja ties mitkä.

Viime vuonna kuitenkin rekisteröitiin 1,1 miljoonaa Corollaa. Selitys on siinä, että Euroopassa Auris-mallinimellä myytävät Toyotat tottelevat monilla alueilla yhä mallinimeä Corolla.

Myös Auris löytyy maailman myydyimpien listalta, mutta vasta sijalta 179. Sen myynti oli noin kymmenesosa Corollan luvuista.

Amerikkalainen tutkimuslaitoksen julkaisema lista on laadittu noin 120 maan uusien henkilöautojen rekisteröintitilastojen perusteella. Mukana ovat kaikki luotettavia tilastoja pitävät maat.

 

Maailman myydimmät automallit 2012:

1) Toyota Corolla 1097132, 2) Ford Focus 1036683, 3) Hyundai Elantra, 4) Toyota Camry, 5) Chevrolet Cruze, 6) VW Passat/Magotan, 7) Ford F-sarja, 8) Nissan Tiida/Versa/Sunny, 9) Ford Fiesta, 10) VW Golf, 11) VW Polo/Vento, 12) Toyota Yaris/Vitz/Vios, 13) Hyundai Accent, 14) Honda Civic.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.