Tommi Mäkinen: Joonas Lindroos voittaa N-ryhmän

Ensimmäistä kauttaan rallin 4-vetoluokassa Subarulla ajava lajin kolminkertainen etuvetoluokan sekä vuoden 2009 rallin Nuorten suomenmestari Joonas Lindroos (25) starttaa Suomen MM-ralliin Jyväskylässä Tommi Mäkinen Racingin ykköskuljettajana.

- Joonas on lupaava ja lahjakas kuljettaja, joka kesäkuussa antoi Kouvolassa rallin SM-sarjan yleiskilpailun voiton myötä myrskyvaroituksen muille. Uskon, että Joonaksella on mahdollisuudet aivan kirkkaimpaan kärkeen, kertoo Tommi Mäkinen.

Mäkinen sanoo, että Lindroos tulee Jyväskylässä antamaan vahvan näytön osaamisestaan vaikka vastassa on kovimmat mahdolliset vertailukohdat.

- Harmi vain, että Joonaksen lähtönumero (64) on mikä on, mutta sille ei voi mitään. Ajo-olosuhteet eivät tuolla numerolla ole enää luokan kärkikuljettajiin verrattuna samat. Huonosta lähtönumerosta huolimatta uskon, että Joonas silti ajaa tuotantoautojen voitosta, Mäkinen jatkaa.

Jämsäläinen Lindroos ajaa yhdessä kartanlukijansa Jouni Lampisen kanssa Jyväskylän 60-vuotisjuhlatapahtumassa rallin SM-sarjasta tuttua Subaru Impreza WRX STi -autoa.

- Automme on kesän aikana käyty huolellisesti läpi ja ajan todennäköisesti vielä tiistaina tai keskiviikkona nuotitusjakson jälkeen hieman lisää testiä niin sen jälkeen kaikki on valmista viikonloppua varten. N-ryhmän voitosta ajetaan, Lindroos summaa.

N-ryhmän nelivetoautoja Suomen MM-rallireitille starttaa kaikkiaan 47 autokuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.